Left of the Dial @ SXSW dag 5: Waar is Gallus?

Het is onmogelijk om op SXSW rond te lopen en niet te fantaseren over Left of the Dial. Ons festival duurt nu nog drie dagen, maar er is geen enkele reden waarom we dat in de loop der jaren niet zouden kunnen uitbreiden tot een week. Oké, we zullen in oktober nooit zulk mooi weer hebben, maar in Austin regent het ook weleens en dan is het nog steeds feest. Er zijn nog wel meer dingen die wij niet hebben (bijvoorbeeld ontbijttaco’s voor een paar dollar, een idioot grote hoeveelheid prachtige zalen, of een 35 jaar lange geschiedenis), maar in één ding zijn we in elk geval veel beter:  de manier waarop we met bands omgaan.

Het zal voor de grote namen anders zijn, maar de meeste bands krijgen geen cent betaald op SXSW. Artiesten krijgen een passe-partout voor het festival en verder zo goed als niks. Je moet maar zien hoe je in Austin komt, waar je slaapt is je eigen probleem en voor eten en drinken ben je op showdagen overgeleverd aan de welwillendheid van de zaal. Hebben die geen keuken, dan is de kans groot dat je moet spelen met alleen een zakje chips in je maag. 

Hoe anders is dat bij ons. De bandleden van Bull noemden ons ooit ‘The International Kings of Hospitality‘ en daar zijn we nog steeds trots op. Het maakt niet uit hoe onbekend een band nog is, wij verzorgen ze als grote sterren en doen er alles aan om hen de best mogelijke show te laten spelen. Als bands blij zijn, maken zij het publiek blij, is onze redenatie.

Of we daarmee ooit groter worden dan SXSW, durven we niet te zeggen. We gaan in elk geval onze uiterste best doen. Om alvast te zien hoe het ooit in de toekomst zal zijn, moet je bij dit filmpje proberen voor te stellen dat je de Euromast en de Markthal op de achtergrond ziet:

> Bekijk hier de andere vlogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s