Ford’s Fuzz Inferno – Eternal Circles Of Fuzz ep/War, Peace & Fuzz ep

Het labeltje Subunderground verwent ons weer met maar liefst al drie ep’s dit jaar vol vlammende punkrock. Twee van het onvolprezen Ford’s Fuzz Inferno, dat maar van geen ophouden weet en als een Robbert-Pollard-van-het-zuiden een niet aflatende stroom stuiterende liedjes over ons uitstort. In de naam van de fuzz!

Eerder al dit jaar verscheen de geslaagde Eternal Circles Of Fuzz ep met vier liedjes van het bekende recept: snel, kort, diy-sound waar Steve Albini voor zou tekenen, punk, kop ´n staart en vooral ook veel melodie. Het duo Hans F Ford en zijn vriend Patrick Delabie vangen onze aandacht op deze ep vooral met het vlammende instrumentaaltje Fuzz Dogs waar Moving Targets zich niet voor zou schamen. Sterker nog, het nummer jaagt ons de stuipen op het lijf met al dat bijtgrage gegrom van fuzz-honden.

Het nieuwste nieuw van het duo is de War, Peace & Fuzz ep. De hoes met een vage foto van een tafereel uit zo te zien de Eerste Wereldoorlog bereidt onze geest voor op vijf liedjes over moord en doodslag op het slagveld. Met bijvoorbeeld Happy Memories, dat de heimwee van de soldaat naar het leven in de loopgraven verwoordt, of Captain Sam met daarin de tekst ‘They died for their country, a president, a king… They died for an illusion, died for nothing‘. En afsluiter Enemy’s Gone waarin de rust dan eindelijk weer terugkeert. Maar niet in de groeven van de singletjes waarop Subunderground al dit moois uitgeeft: elk lied is pure luidruchtige punk die de vermelding op de hoes ‘Play as loud as possible‘ waard is.

Als toetje heeft het label trouwens ook nog een verzamel ep’tje uitgegeven onder de naam Compulsive Agitation met natuurlijk daarop ook Ford’s Fuzz Inferno en het verwante Scoundrels, maar ook de Britse punkers Krust Worthy en Rhi & the Relics. Een 7″, 6 liedjes van 5 verschillende bands. En op de hoes uitgebreide verhalen over alle bands. Kom daar nog maar ’s om.

Plaats een reactie