Rotterdam Bluegrass Festival op het Noordplein

Het is niet meer gratis, uit het Pijnackerplein gegroeid en verhuisd naar het Noordplein, maar dan krijg je ook wat: het Rotterdam Bluegrass Festival. Het festival wordt dit weekeinde van vrijdag tot en met zondag gehouden (23, 24 en 25 juni). Het belooft prachtig weer te worden, en dus ideale omstandigheden voor één van Rotterdams charmanste festivals in één van de charmanste wijken van de stad.

Impressie van het festival in 2022. Foto’s: Rotterdam Bluegrass Festival

Je kunt wel stellen dat bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana een opleving doormaken. De belangstelling groeit en dat mag ook blijken uit het feit dat singer-songwriter Bertolf een bluegrass-album heeft gemaakt – is hij helemaal voor naar Nashville afgereisd om daar met een paar ouwe stompen te kunnen samenwerken – en dat werk wordt voor het eerst op de planken gebracht op het Noordplein. Naast deze trekker van jewelste is er een uitgebreid en uitgelezen programma met internationale namen waaronder Aaron Jonah Lewis (VS), Austin & Courtney DerryBerry (VS), Baptiste W. Hamon (FR), The Complete Recordings of Hezekiah Procter (CA), Fog Holler (US), The Reverend Peyton’s Big Damn Band (VS), , Scott H. Biram (VS) en The Wanton String Band (UK).

Natuurlijk ontbreken Blue Grass Boogiemen niet en die trekken ook op met Douwe Bob. Uit Nederland stappen verder Herman Brock Jr., Leadbeaters, Long Way Home Duo, The Ragtime Rumours, Rosine Bluegrass Family, en The Shiny Moonlit Boys op het podium. Wil je het complete programma doornemen, ga dan naar de website van het festival.

Dagkaarten kosten € 10,- per stuk, een combiticket voor het hele weekend € 25,-, en die zijn nu nog verkrijgbaar. Kinderen tot 14 jaar mogen voor niks mee. En aan die kinderen is ook gedacht in het programma. Vanouds blinkt het Rotterdamse festival uit in sfeer en beleving, en biedt voor ieder wat wils. Het festival start elke dag om 12 uur en eindigt rond 23 uur.

Plaats een reactie