Snobs over verandering

Verandering. Als er één woord is dat ambivalente gevoelens oproept, is het toch wel dat. Ik ben er zelf niet altijd erg goed in. Als ik mijn eerste kopje koffie niet uit die zwarte mok met de witte binnenkant drink, ben ik al mild van slag. Nu kan verandering ook positief zijn: andere omgeving, nieuwe indrukken, vakantie bijvoorbeeld. Het kan helaas, zoals we de afgelopen weken zagen, eveneens een treurige terugkeer betekenen naar tijden waarin tieten en piemels weer raar zijn, vrouwen niet meer over zichzelf mogen beschikken en homoseksualiteit een geneesbare ziekte wordt geacht. 
Ik vond verandering al op zijn minst gecompliceerd toen ik, in mijn jonge jaren, constateerde dat zo’n beetje elk product telkenmale aangeprezen werd als “Hetzelfde, maar dan Beter”. Als je dat elk jaar doet rijst toch de vraag hoe ellendig het product in zijn originele staat was en waarom wij geacht worden die rommel aan te schaffen.
Maar goed, over op een lichtere noot: iets wat natuurlijk wel elke week verandert is uw Snob-o-Matic. Niet per se beter, maar wel anders. En als verandering van spijs niet doet eten, zal het in elk geval tot nieuwe inzichten leiden. Precies wat we nodig hebben, meer dan ooit. Lang leve verandering dus!

Door: Bert Toet

Gaupa – RA
Ik vind RA van Gaupa  heel lastig te duiden en dat is meestal goed nieuws. De muziek van deze Zweden doet mij aan post-metal denken, maar dan wel zonder de meestal dodelijke bombastische productionele valkuilen. Dit klinkt alsof ze lekker staan te rocken, eerst en vooral voor zichzelf. En dan is er nog die zangeres die, zonder dat het krampachtig klinkt, af en toe haar beste Björk tevoorschijn tovert. Er is niets bijzonders aan en toch alles. Kunt u daar iets mee ? 

The Lazy Eyes – Fuzz Jam
Voor diegenen onder u die, zoals ondergetekende, al lang en breed zijn afgehaakt van de Tame Impalatrein. Deze Australiërs flikken wat mij betreft wél wat TI niet lukt, namelijk het geheel effortless te laten klinken. De invloeden zijn er wel zeker, maar het is alsof je in plaats van de bedachte ‘outfit’ gewoon lekker je ‘kloffie’ aan hebt. Fuzz jam is gewoon een heel fijn zomerplaatje met een heerlijke twist. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s