Snobs over dat gisteren morgen vandaag is 

Vandaag is mijn zorgeloze zondag. Vandaag werd ik wakker doordat mijn lief in haar slaap hardop lag te lachen. Vandaag besefte ik dat ik, voor het eerst sinds Bowie, echt een beetje verdrietig ben door het overlijden van iemand die ik niet echt ken. Vandaag lees ik geen kranten. Vandaag vind ik, qua kijken, mijn neus lang genoeg. Vandaag hoorde ik in de auto per toeval één van de fijnste nummers ooit, en die zit dus in mijn hoofd nu, de hele dag. Vandaag open ik deuren, maar niet naar buiten, even niet vandaag. Wel heb ik vandaag weer een prachtig mooie lijst voor u. Zodat u morgen weer een beetje fijner verder kunt, want dat is dan voor u vandaag. Maak er een mooie van, dan doe ik dat ook. 

Door: Bert Toet 

Soccer Mommy – Unholy Afflictio
Sophie Regine Allison, zoals ze eigenlijk heet,  ziet er geen been in om, als er gevraagd wordt naar haar invloeden, in één adem Avril Lavigne, Slowdive, Nashville en New York te noemen. En dat klopt ook wel, want er zit net zo veel prik als suiker, net zo veel luiheid als gejaagdheid in wat ze doet. Dat klinkt natuurlijk als een tegenstelling, een onverenigbare combinatie, en ook dat klopt, maar daar zit het ‘m nou juist in: ze krijgt het voor elkaar om die dingen samen te laten gaan. Het resultaat is een vrij unieke spanningsboog, die zowel aandachtig als oppervlakkig beluisterd prima werkt. Knap.  

Cheer-Accident – Then Again 
Deze band, lees ik tot mijn verbazing, bestaat al sinds 1981, zonder dat ik er ooit van gehoord heb. Potdomme, hoe kan dat nou weer? Want wat ik hier hoor is in één nummer interessanter dan wat menig band op een heel album voor elkaar krijgt. En, u voelt hem al aankomen, dan moet u de plaat waar Then Again op staat, Here Comes The Sunset, dus vooral ook proberen als u durft. Een intrigerende combinatie van vervreemdend en toegankelijk, een lp waar ik werkelijk met de beste wil van de wereld geen label op durf te plakken. Als dat geen aanrader is. 

Een gedachte over “Snobs over dat gisteren morgen vandaag is 

  1. Zo’n beetje alles op Skin Graft records (US Maple, Yowie, Psychic graveyard, Shorty) is de moeite of op zijn minst interessant 24ste album al van Cheer-accident schijnt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s