Snobs over feestdagen en natte sokken

Ik heb altijd een beetje moeite met randverschijnselen rondom feestdagen. Altijd al gehad ook. Kerstbomen, surprises maken (of krijgen), met een lampion rondzeulen, ook aan kleine Bertje was zulks al niet besteed. Met Pasen is het al niet anders. Wat is er leuk aan om in een laf ochtendzonnetje in je pyjama op zoek te gaan naar eieren waarvan je moeder al lang weet waar ze liggen? Het geeft rommel, natte sokken, sibling rivalry en je vraagt je altijd af of je er eentje gemist hebt. Vrees niet, liefhebbers van muzikáál lekkers: het eindeloze zoeken hebben de Snobs al voor u gedaan. En wij zijn hélden op natte sokken, die nemen wij voor lief. Geen dank en bon appetit. 

Infogram door en met toestemming van Katinka Polderman

Door: Bert Toet 

Duster – New Directions  
De Amerikanen van Duster hebben na een best veelbelovend begin back in the day de afgelopen 20 jaar alle drie voornamelijk hele andere, soms ook zeer de moeite waard zijnde dingen gedaan dan in Duster actief te zijn. Om ook henzelf niet helemaal duidelijke redenen vonden ze elkaar na al die tijd toch weer terug in de opnamestudio en gooien er maar meteen een slowcore standaardwerk uit.  
Het album Together is niets minder dan een lust voor het oor van de liefhebber. Veel gevarieerder ook dan je wellicht zou verwachten van een band in deze hoek. Er wordt bijvoorbeeld inventief gebruik gemaakt van elektronica die je wellicht helemaal niet op díe plek zou verwachten, maar dan toch perfect blijkt te passen. Zelf zeggen ze er het volgende van: “we’re taking it slow and still doing most things wrong, so it does feel like right where we left off.” Nou, met een nummer als New Directions als visitekaartje mogen jullie van mij  lekker fout blijven doen, heren. 

Shearwater – Xenarthan
De mannen van Shearwater hebben er wat minder lang over gedaan weer eens to the point te komen. Het laatste album voor deze nieuwe verrassing stamt uit 2016. Ik kende ze niet, dus duik ik onbevangen in Xenarthan. Het begin geeft mij een beetje een ALT-J gevoel zonder dat het er nou per se op lijkt.
Er is ruimte, er is lucht, licht en veel melodie. Gaandeweg worden de leegtes meer ingevuld, zonder dat dat zwaarte oplevert. Het levert een warme, fijne track op die prima past bij het gevoel van een luie warme paasdag. Wordt het toch nog leuk, zo’n feestdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s