Snobs over De Über en de niches van niches

Ik weet niet hoe dat met u is, maar ik ben toch altijd een beetje opgelucht als de feestdagen weer achter me liggen. Ik ben namelijk stiekem best een gewoontemens en al die reuring, hoe gezellig ook, brengt mij onverhoopt altijd een beetje uit evenwicht. En dan heb ik het nog niet eens over non-balans tussen voeding (wat heet) en lichaamsbeweging (heet niet, want mag geen naam hebben). Om onduidelijke redenen kwamen er ook disproportionele hoeveelheden kaas aan te pas dit keer.

Door: Bert Toet

Deze week zoals reeds aangekondigd geen Snob-o-Matic zoals u van ons gewend bent maar een lekker lange lijst van álle nummers van 2021 die de Snobs gezamenlijk hebben verkozen, De Über. Kunt u vast een gokje wagen op welke nummers ze binnenkort in het ultieme Snob jaarlijstje van 2021 komen te staan. Of gewoon lekker luisteren natuurlijk. Voor de echte hardcore Snob heb ik daar bovenop nog een ‘kleine’ verrassing: De Exit-lijst. Dit zijn alle nummers die de individuele Snobs wel hebben voorgedragen, maar die het na stemming niet tot De Über hebben geschopt.

Aangezien de Snobs een zeer democratisch gezelschap vormen, worden echte extremen er onvermijdelijk toch vaker dan ons lief is uit-onderhandeld. De niches van de niches, de stoffige parels, de onbegrepenen, de voor sommigen te moeilijk, ze vallen buiten de boot van de soms oh zo gemene deler. En, goed beschouwd, ligt daar niet de échte schatkist voor de diepgraver? Voor die ultieme mede-snobisten onder u dus een tweede link met zowat 50 uur aan ergernis, afgrijzen, herkenning, ontdekking, wie zal het zeggen? Heel veel luisterplezier en tot over een week of twee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s