Rick Treffers – Looking For A Place To Stay

Nu al op de streamingdiensten te vinden, vanaf 13 mei – Rick Treffers’ verjaardag – ook op cd verkrijgbaar: zijn solo-album Looking For A Place To Stay. Treffers wordt 13 mei 54, maar zoals hij in zijn correspondentie al aangeeft, leeftijd boeit niet als het om het schrijven van goede liedjes gaat.

Treffers heeft een bijzondere muzikale carrière achter de rug, gecentreerd in zowel Nederland als Spanje. Hij speelde al dan niet in samenwerking met anderen onder namen als Mist, Girlfriend Misery, Miss Universe en El Turista Optimista. En dan schreef hij al zwervend in Spanje ook nog eens een roman.

Bijzondere figuur dus, die Treffers, die nu de tijd rijp acht om met een solo-album te komen dat klinkt alsof de ramen lekker wagenwijd openstaan en zoete lentelucht binnenlaten. De tien liedjes op Looking For A Place To Stay zijn op één prettige uitzondering na allemaal optimistisch van toon. Singer-songwriter-muziek om naar te luisteren en in te ademen, mooi en verzorgd geproduceerd in samenwerking met tal van vaardige muzikanten. Niet enkel lichtvoetige luisterliedjes op vierkwartsmaat, maar ook met flirts richting bossanova en reggae. Er valt dus het een en ander te beleven. Prettige breuk met de vrolijke en soms wat zoetsappige toon is The Live I Didn’t Live. De titel verraadt het al, hier is de toon dreigender, als een waarschuwing dat je moet leven op het moment dat het je is gegund.

Looking For A Place To Stay is een aangenaam en kundig gemaakt album voor liefhebbers van de betere singer-songwriters uit de jaren zeventig. Je moet wel zin hebben in een forse dosis lichtvoetigheid, anders zou je wel eens kunnen afknappen op de niets-aan-de-hand-sfeer en het gebrek aan scherpe randjes.

De videoclip werd gemaakt door de Valenciaanse ontwerper Vicente Balbastre, die ook tekent voor het ontwerp van de hoes van het album Looking For A Place To Stay.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s